1 » Polityka prywatności2
012
0

Polityka prywatności

Polityka prywatności
 

Informacje o Administratorze i przetwarzaniu przez niego danych osobowych

  • Administratorem danych osobowych jest: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
  • Administrator prowadzi sklep internetowy pod adresem sklep.uruchom.com, zwany dalej Serwisem.
  • Danymi osobowymi w myśl niniejszej Polityki Prywatności są wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • Podanie danych osobowych w celu realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu internetowego jest dobrowolne, ale jest również warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożność zawarcia umowy i realizacji usług.
  • Pod akronimem RODO rozumieć należy Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
  • Użytkownikiem w myśl niniejszej Polityki Prywatności jest każda osoba fizyczna odwiedzająca Serwis lub w inny sposób korzystająca z usług wskazanych w Regulaminie Sklepu Internetowego.
  • Osoby, które dokonują rejestracji w Serwisie, proszone są o podanie danych niezbędnych do utworzenia i obsługi konta. W celu ułatwienia obsługi Użytkownik może podać dodatkowe dane, wyrażając tym samym zgodę na ich przetwarzanie. Takie dane można w każdym czasie usunąć.
  • Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie osoby należycie uprawnione przez Administratora.
  • Administrator zabezpiecza dane osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.
  • Osoby odwiedzające mogą przeglądać Serwis bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

Cele oraz podstawy przetwarzania danych osobowych przez Administratora
 

Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu Internetowego (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  • analitycznym i statystycznym, polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników, a także ich preferencji w celu poprawy stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • marketingu produktów lub usług własnych, w tym spersonalizowanych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
Dane osobowe, jeżeli Użytkownik wyraził zgodę, będą przetwarzane również w celach:
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Ceneo sp. z o. o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182 na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Opineo sp. z o. o. z siedzibą w Wrocławiu, ul. Powstańców Śląskich na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  • Aktywność Użytkownika w Serwisie, w tym jego dane osobowe, mogą być rejestrowane w logach systemowych. Zebrane w logach informacje przetwarzane w związku ze świadczeniem usług. Administrator przetwarza je również w celach technicznych - w szczególności, dane mogą być tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.

Czas przetwarzania danych osobowych

  • Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora
  • Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

Odbiorcy danych

  • W związku z realizacją usług dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom, w tym w szczególności dostawcom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych, podmiotom takim jak banki i operatorzy płatności, podmioty świadczące usługi księgowe, prawne, audytowe, konsultingowe, kurierskie.
  • W przypadku uzyskania zgody Użytkownika jego dane mogą zostać także udostępnione innym podmiotom do ich własnych celów, w tym celów marketingowych.
  • Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Polityka Cookies

  • Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
 
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
 
  • „sesyjne” (session cookies) oraz
  • „stałe” (persistent cookies).
  • Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
 
  • W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  • W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  • Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
  • Stronami trzecimi, które dodatkowo mogą zamieszczać na Urządzeniu Użytkownika Cookies są:
    1. Google; polityka prywatności: https://policies.google.com/privacy,
    2. Facebook; polityka prywatności: https://www.facebook.com/privacy/explanation,
    3. Microsoft; polityka prywatności: https://privacy.microsoft.com/pl-pl/privacystatement,
    4. Adobe; polityka prywatności: https://www.adobe.com/privacy/policy.html.

 

USUWANIE I ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIES

  • Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną funkcjonalność korzystania ze strony sklep.uruchom.com.

W celu zarządzania ustawieniami cookies jak również ich usunięcia wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami na każdym urządzeniu, z którego odwiedzono stronę w domenie sklep.uruchom.com:
 

Internet Explorer
Chrome
Safari
Firefox
Edge
Opera

 

Urządzenia mobilne:
 

Android
Safari
Windows
Phone

Blackberry

 

Uprawnienia Użytkownika

  • Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych, uzyskania ich kopii, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Prawo do sprostowania danych realizowane jest w stosunku do Użytkownika posiadającego konto w Serwisie również przez umożliwienie mu edytowania danych w sekcji „Panel klienta”, zakładka „Moje dane”.
  • Użytkownikowi posiadającemu konto w Serwisie przysługuje prawo do jego usunięcia.
  • W celu usunięcia konta należy w zakładce „Panel klienta”, następnie „Moje dane”. Wybrać przycisk „Usuń moje konto”, operacja jest nieodwracalna!
  • W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych, można złożyć w formie pisemnej lub drogą mailową na wskazane poniżej dane kontaktowe Administratora lub bezpośrednio do Inspektora ochrony danych.
  • Wniosek powinien w miarę możliwości precyzyjnie wskazywać czego dotyczy żądanie. W szczególności z jakiego uprawnienia chce skorzystać osoba składająca wniosek i jakiego procesu przetwarzania dotyczy żądanie.
  • Jeżeli Administrator nie będzie w stanie ustalić treści żądania lub zidentyfikować osoby składającej wniosek w oparciu o dokonane zgłoszenie, zwróci się do wnioskodawcy o dodatkowe informacje.
  • Odpowiedź na zgłoszenia zostanie udzielona w ciągu miesiąca od jego otrzymania. W razie konieczności przedłużenia tego terminu, Administrator poinformuje wnioskodawcę o przyczynach takiego przedłużenia.
  • Odpowiedź będzie udzielana na adres e-mail z którego przesłano wniosek, a w przypadku wniosków skierowanych listownie, listem zwykłym na adres wskazany przez wnioskodawcę, o ile z treści listu nie będzie wynikała chęć otrzymania informacji zwrotnej na adres e-mail (jeśli taki adres e-mail podano).

Dane kontaktowe Administratora

  • Kontakt z Administratorem jest możliwy poprzez adres e-mail iodo@uruchom.com. lub adres korespondencyjny FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309

Zasady zmiany w Polityce prywatności

  • Polityka jest na bieżąco weryfikowana i w razie potrzeby aktualizowana. Ostatnia data modyfkacji: 25.05.2018

Przejdź do strony głównej

Producenci

  • Bosch
  • BPower
  • Centra
  • Ctek
  • DECA
  • Duracell
  • Europower
  • Exide
  • Fiamm
  • Ideal
  • Kukla
  • Landport
  • Lemania
  • Moll
  • NOCO
  • Novelbat
  • Optima
  • RECO
  • Stanmot
  • Stef-pol
  • Telwin
  • Trojan
  • Tuborg
  • Unibat
  • Varta
  • Victron Energy
  • Volt Polska
  • Yuasa

Aktualności

Akumulatory Optima

25-11-2017
Akumulatory Optima mają ciaśniej ułożone płytki, co zmniejsza opór wewnętrzny. A mniejszy opór wewnętrzny to więcej mocy, zmieszczonej na mniejszej powierzchni. Dodatkowo, wszystkie spiralne płytki są unieruchomione, co oznacza, że akumulator jest bardziej odporny na wibracje. Czyni go to idealnym do zastosowań w warunkach intensywnego ruchu. Poza tym zmniejszone wibracje minimalizują utratę aktywnej powłoki płytek, a w rezultacie oznaczają mniejsze straty energii i dłuższy okres żywotności akumulatora. I w końcu, niektóre stopy i dodatki stosowane w akumulatorach są bardziej podatne na przemieszczanie się elektronów, co skutkuje spadkiem wydajności i szybszym rozładowywaniem się akumulatora.
Przeczytaj całość

Akumulatory Trojan Reliant AGM

25-11-2017
Trojan Reliant™ Line of U.S. - Reliant™ AGM with C-Max Technology™ jako akumulator głębokiego rozładowania w technologii Absorbed Glass Mat (AGM) z zastosowaniem w maszynach czyszczących, podnośnikach platformowych, pojazdach elektrycznych typu melex, club car, telekomunikacji, energii odnawialnej. Mogą być stosowane wszędzie tam, gdzie przepisy nie pozwalają na użycie akumulatorów z płynnym elektrolitem np. na lotniskach, służbie zdrowia, centrach handlowych.
Przeczytaj całość

Akumulatory Trojan Solar AGM

25-11-2017
Trojan Solar AGM to jeden z nielicznych akumulatorów w technologi AGM do głębokiego rozładowania. Może być z powodzeniem  używany w systemach solarnych, zasilaniu awaryjnym oraz do głębokich rozładowań.
Przeczytaj całość

NOCO Genius® Boost™ GB40

25-11-2017
NOCO Genius Boost to również multi-funkcjonalne narzędzie do ładowania urządzeń USB oraz zasilania innych urządzeń pracujących na napięcie 12V. Bardzo szybko naładuje smartfon, tablet czy smartwatch, a także kamerę GoPro czy głośnik bluetooth. Posłuży jako przenośne źródło energii, którym zasilimy kompresor do kół, wentylator, nagrzewnice, ekspres do kawy i wiele innych.
Przeczytaj całość

Nowy oddział w Krakowie

25-11-2017
Sieć sklepów "Uruchom.com" dynamicznie się rozwija i z roku na roku naszych punktów jest coraz więcej. Z początkiem Listopada 2017 roku, postanowiliśmy otworzyć punkt sprzedaży  w Krakowie. Sklep będzie czynny od w godzinach: Pn.-Pt. od 9.00 do 17.00 oraz w Soboty od 10.00 do 14.00. Wszystkich klientów z Krakowa zapraszamy na darmową ekspertyzę akumulatora, niezależnie od tego gdzie został on kupiony. Sprawdzimy Państwu również instalację samochodową - napięcie ładowania, pobór prądu i sprawność rozrusznika , to wszystko całkowicie BEZPŁATNIE!
Przeczytaj całość

Nowy oddział w Skierniewicach

25-11-2017
Sieć sklepów "Uruchom.com" dynamicznie się rozwija i z roku na roku naszych punktów jest coraz więcej. Z początkiem Listopada 2017 roku, postanowiliśmy otworzyć punkt sprzedaży  w Skierniewicach. Sklep będzie czynny od w godzinach: Pn.-Pt. od 9.00 do 17.00 oraz w Soboty od 10.00 do 14.00. Wszystkich klientów z Skierniewic zapraszamy na darmową ekspertyzę akumulatora, niezależnie od tego gdzie został on kupiony. Sprawdzimy Państwu również instalację samochodową - napięcie ładowania, pobór prądu i sprawność rozrusznika , to wszystko całkowicie BEZPŁATNIE!
Przeczytaj całość

Kilka słów o uruchom.com

Nasza firma istnieje na rynku od 2003 roku, posiadamy duże doświadczenie oraz ugruntowaną pozycję na rynku akumulatorów w Polsce. W swojej działalności zajmujemy się sprzedażą detaliczną i hurtową akumulatorów oraz prostowników.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo: akumulatory samochodowe, motocyklowe, do samochodów azjatyckich, 4x4, off-road, Optima, ciężarowe, do maszyn rolniczych, akumulatory do start stop,  trakcyjne, do łodzi, kampera, głębokiego rozładowania, akumulatory żelowe do kas fiskalnych, do zabytkowych samochodów, Akumulatory do UPS, oświetlenia awaryjnego, do zabytkowych samochodów oraz systemów Start&Stop. Ponadto zajmujemy się sprzedażą prostowników, prostowników z rozruchem, prostowników automatycznych ładowarek samochodowych, motocyklowych i uniwersalnych, Bosterów,  urządzeń rozruchowych, klem oraz kabli-przewodów rozruchowych.
Na rynku polskim jesteśmy przedstawicielem kilku renomowanych producentów takich jak: Banner, Blackhorse, Bosch, Centra, Ctek, Deka, Energizer, Exide, Inelco, JMT, Keepower, Landport, Moll, Moto Start, Optima, PowerBat, Poweroad, Sonnenschein, Stef-pol, Sunnyway, Topla, Trojan, Unibat, Varta, Westa, Yuasa, Zap, Haze, Europower, Akumax, Pbq, Energeco , Bpower , Sznajder, SSB,Telwin , Urządzeń rozruchowych, Boosterów Lemania, Banner.

Dokładamy wszelkich starań aby nasza oferta była wciąż poszerzana o nowy asortyment i dopasowana do najbardziej wymagających klientów. U nas znajdziecie akumulatory na każdą kieszeń ! Zapraszamy również wszystkich klientów do naszego sklepu z akumulatorami w Warszawie, Krakowie, Skierniewicach  i Opolu.
Siedziba firmy

FUTURO SP. Z O. O. SP. K.
UL. AL. KEN 36/112B
02-797 WARSZAWA
NIP: 5213772309
 

Akumulatory Warszawa

ul. 17 stycznia 39, 02-148 Warszawa
tel. 22 824 06 06, 503 478 455
Godziny otwarcia: Pn.-Pt. 9-18 Sobota 10-15

warszawa(at)uruchom.com

Akumulatory Warszawa

ul.Konarskiego 86
01-355 Warszawa
kom. 519 010 831
Godziny otwarcia Pn.-Pt. 9-17, Sobota 10-15

 

Akumulatory Opole

ul. Nysy Łużyckiej 58 , 45-035 Opole
tel. 571 403 335

Godziny otwarcia: Pn.-Pt. 9-17 Sobota 10-14
opole(at)uruchom.com

Akumulatory Kraków

ul. Snycerska 58
30-817 Kraków
tel. 519 010 830
Godziny otwarcia: Pn.-Pt. 8-17 Sobota 10-14

krakow(at)uruchom.com


 
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.