Strona główna1 » Polityka prywatności
012
0

Polityka prywatności

Polityka prywatności
 

Informacje o Administratorze i przetwarzaniu przez niego danych osobowych

  • Administratorem danych osobowych jest: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
  • Administrator prowadzi sklep internetowy pod adresem sklep.uruchom.com, zwany dalej Serwisem.
  • Danymi osobowymi w myśl niniejszej Polityki Prywatności są wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • Podanie danych osobowych w celu realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu internetowego jest dobrowolne, ale jest również warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożność zawarcia umowy i realizacji usług.
  • Pod akronimem RODO rozumieć należy Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
  • Użytkownikiem w myśl niniejszej Polityki Prywatności jest każda osoba fizyczna odwiedzająca Serwis lub w inny sposób korzystająca z usług wskazanych w Regulaminie Sklepu Internetowego.
  • Osoby, które dokonują rejestracji w Serwisie, proszone są o podanie danych niezbędnych do utworzenia i obsługi konta. W celu ułatwienia obsługi Użytkownik może podać dodatkowe dane, wyrażając tym samym zgodę na ich przetwarzanie. Takie dane można w każdym czasie usunąć.
  • Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie osoby należycie uprawnione przez Administratora.
  • Administrator zabezpiecza dane osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.
  • Osoby odwiedzające mogą przeglądać Serwis bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

Cele oraz podstawy przetwarzania danych osobowych przez Administratora
 

Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu Internetowego (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  • analitycznym i statystycznym, polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników, a także ich preferencji w celu poprawy stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • marketingu produktów lub usług własnych, w tym spersonalizowanych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
Dane osobowe, jeżeli Użytkownik wyraził zgodę, będą przetwarzane również w celach:
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Ceneo sp. z o. o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182 na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Opineo sp. z o. o. z siedzibą w Wrocławiu, ul. Powstańców Śląskich na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  • Aktywność Użytkownika w Serwisie, w tym jego dane osobowe, mogą być rejestrowane w logach systemowych. Zebrane w logach informacje przetwarzane w związku ze świadczeniem usług. Administrator przetwarza je również w celach technicznych - w szczególności, dane mogą być tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.

Czas przetwarzania danych osobowych

  • Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora
  • Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

Odbiorcy danych

  • W związku z realizacją usług dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom, w tym w szczególności dostawcom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych, podmiotom takim jak banki i operatorzy płatności, podmioty świadczące usługi księgowe, prawne, audytowe, konsultingowe, kurierskie.
  • W przypadku uzyskania zgody Użytkownika jego dane mogą zostać także udostępnione innym podmiotom do ich własnych celów, w tym celów marketingowych.
  • Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Polityka Cookies

  • Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
 
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
 
  • „sesyjne” (session cookies) oraz
  • „stałe” (persistent cookies).
  • Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
 
  • W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  • W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  • Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
  • Stronami trzecimi, które dodatkowo mogą zamieszczać na Urządzeniu Użytkownika Cookies są:
    1. Google; polityka prywatności: https://policies.google.com/privacy,
    2. Facebook; polityka prywatności: https://www.facebook.com/privacy/explanation,
    3. Microsoft; polityka prywatności: https://privacy.microsoft.com/pl-pl/privacystatement,
    4. Adobe; polityka prywatności: https://www.adobe.com/privacy/policy.html.

 

USUWANIE I ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIES

  • Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną funkcjonalność korzystania ze strony sklep.uruchom.com.

W celu zarządzania ustawieniami cookies jak również ich usunięcia wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami na każdym urządzeniu, z którego odwiedzono stronę w domenie sklep.uruchom.com:
 

Internet Explorer
Chrome
Safari
Firefox
Edge
Opera

 

Urządzenia mobilne:
 

Android
Safari
Windows
Phone

Blackberry

 

Uprawnienia Użytkownika

  • Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych, uzyskania ich kopii, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Prawo do sprostowania danych realizowane jest w stosunku do Użytkownika posiadającego konto w Serwisie również przez umożliwienie mu edytowania danych w sekcji „Panel klienta”, zakładka „Moje dane”.
  • Użytkownikowi posiadającemu konto w Serwisie przysługuje prawo do jego usunięcia.
  • W celu usunięcia konta należy w zakładce „Panel klienta”, następnie „Moje dane”. Wybrać przycisk „Usuń moje konto”, operacja jest nieodwracalna!
  • W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych, można złożyć w formie pisemnej lub drogą mailową na wskazane poniżej dane kontaktowe Administratora lub bezpośrednio do Inspektora ochrony danych.
  • Wniosek powinien w miarę możliwości precyzyjnie wskazywać czego dotyczy żądanie. W szczególności z jakiego uprawnienia chce skorzystać osoba składająca wniosek i jakiego procesu przetwarzania dotyczy żądanie.
  • Jeżeli Administrator nie będzie w stanie ustalić treści żądania lub zidentyfikować osoby składającej wniosek w oparciu o dokonane zgłoszenie, zwróci się do wnioskodawcy o dodatkowe informacje.
  • Odpowiedź na zgłoszenia zostanie udzielona w ciągu miesiąca od jego otrzymania. W razie konieczności przedłużenia tego terminu, Administrator poinformuje wnioskodawcę o przyczynach takiego przedłużenia.
  • Odpowiedź będzie udzielana na adres e-mail z którego przesłano wniosek, a w przypadku wniosków skierowanych listownie, listem zwykłym na adres wskazany przez wnioskodawcę, o ile z treści listu nie będzie wynikała chęć otrzymania informacji zwrotnej na adres e-mail (jeśli taki adres e-mail podano).

Dane kontaktowe Administratora

  • Kontakt z Administratorem jest możliwy poprzez adres e-mail iodo@uruchom.com. lub adres korespondencyjny FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309

Zasady zmiany w Polityce prywatności

  • Polityka jest na bieżąco weryfikowana i w razie potrzeby aktualizowana. Ostatnia data modyfkacji: 25.05.2018

Przejdź do strony głównej

Producenci

  • Bosch
  • BPower
  • Centra
  • Ctek
  • DECA
  • Duracell
  • Europower
  • Exide
  • Fiamm
  • Ideal
  • Kukla
  • Landport
  • Lemania
  • Moll
  • NOCO
  • Novelbat
  • Optima
  • RECO
  • Stanmot
  • Stef-pol
  • Telwin
  • Trojan
  • Tuborg
  • Unibat
  • Varta
  • Victron Energy
  • Volt Polska
  • Yuasa

Aktualności

Akumulatory Megatex

08-02-2019Akumulatory Megatex30 lat doświadczenia, wysoka jakość i doskonałe standardy obsługi biznesowych partnerów – to cechy wyróżniające markę akumulatorów Amega. Ukraińskie przedsiębiorstwo jest dość mało znane kierowcom w naszym kraju, ale wszystko wskazuje na to, że w najbliższym czasie się to zmieni. Firma weszła właśnie na polski rynek. To duża zmiana, bo do tej pory reprezentował ją tylko jeden przedstawiciel.
Przeczytaj całość

Jak dobrać akumulator samochodowy?

28-01-2019Jak wybrać akumulator samochodowyW okresie zimowym wielu kierowców zaczyna zauważać problemy z instalacją elektryczną swoich pojazdów. Najczęściej problem dotyczy akumulatora, przez co niemożliwy jest rozruch samochodu. Jeśli przy próbie uruchomienia pojazdu nic się nie dzieje, prawdopodobnie nieuchronnie zbliża się moment wymiany akumulatora na nowy. Szczególnie zauważalne jest to właśnie zimą, ponieważ przy ujemnych temperaturach wzrasta energia potrzebna do uruchomienia napędu, przy jednoczesnym spadku wydajności elektrycznej akumulatora. Oczywiście można próbować ładować stary akumulator przy użyciu prostownika, jednak nie jest to rozwiązanie problemu, a jedynie odroczenie wyroku w czasie.
Przeczytaj całość

Akumulator zimą, akumulator latem

17-01-2019Akumulator zima a latemMniej doświadczonym posiadaczom pojazdów wydaje się, że najbardziej obciążającą porą roku dla ich samochodów jest zima. W końcu to wówczas kładzie się nacisk na garażowanie auta, ponieważ wystawienie go na oddziaływanie niskich temperatur może skutkować problemami z otworzeniem drzwi, odpaleniem samochodu, a także oczyszczeniem go ze śniegu i szronu. Osoby te zaskoczone mogą być faktem, że lato niemal w tej samej mierze przyczynia się do problemów z samochodem, a wspólnym mianownikiem dla obu pór roku okazuje się być akumulator, który źle znosi zarówno niskie, jak i wysokie temperatury. Jaka wiedza będzie przydatna, by uniknąć problemów z uruchomieniem pojazdu? 
Przeczytaj całość

Akumulatory motocyklowe Yuasa

04-01-2019Akumulatory motocyklowe Yuasa Warszawa
Wybór odpowiedniego akumulatora tylko z pozoru wydaje się być łatwą kwestią. Udając się do sklepu motoryzacyjnego staniemy przed wieloma markami i rodzajami baterii. Często nie zdajemy sobie sprawy jak dalece poszczególne akumulatory mogą się od siebie różnic. Warto wtedy postawić na sprawdzonego i polecanego przez wielu producenta.
Przeczytaj całość

NOCO GB40 - amerykański lider wśród Jump Starterów na rynku europejskim

04-01-2019Noco GB40 Warszawa
Rok 2018 przyniósł wiele nowości w świecie motoryzacji. Jedną z nich jest NOCO GB40 Jump Starter, czyli jonowo-litowy starter produkujący prąd rozruchu aż 1000A. Jest to światowej klasy zestaw pozwalający na natychmiastowy rozruch akumulatorów. Opinie o ładowarce skupiają się na jej trzech cechach, a mianowicie: niezawodność, wszechstronność oraz błyskawiczność działania.
Przeczytaj całość

Akumulatory Centra | Warszawa

31-12-2018Akumulatory Centra Warszawa
Akumulatory centra
to produkty firmy powstałej w Berlinie w 1910r. Przedsiębiorstwo założone zostało przez Polaka - Andrzeja Kaczmarka, który w toku zmian ustrojowych nieustannie wdrażał nowe technologie, rozpoczynając od produkcji baterii, na akumulatorach do samochodów kończąc. Akumulatory centra to marka rozpoznawalna i doceniana zarówno przez renomowane koncerny samochodowe, takie jak: Volkswagen, BMW, Rover, Nissan, Peugeot, Citroen, Dacia, jaguar, Volvo, Toyota i wielu innych, jak również przez użytkowników samochodów nowych i używanych.
Przeczytaj całość

Kilka słów o uruchom.com

Uruchom.com istnieje na rynku od roku 2003. Jest firmą specjalizującą się w sprzedaży, zarówno detalicznej jak i hurtowej,  akumulatorów oraz prostowników. Zaczynaliśmy od jednego punku w Warszawie przy ulicy 17 stycznia. Obecnie Uruchom.com to dwa sklepy w Warszawie, jeden w Opolu i jeden w Krakowie. Posiadamy ogromne doświadczenie oraz ugruntowaną pozycję na rynku akumulatorów w Polsce. Nie tylko sprzedajemy ale również ładujemy i sprawdzamy baterie naszych klientów. W każdym oddziale prowadzimy bezpłatną diagnostykę oraz bezpłatnie montujemy zakupione u nas akumulatory. Specjalizujemy się również w kodowaniu w systemach start-stop, które z każdym rokiem zyskują na popularności.
 

Posiadamy bardzo szeroką gamę akumulatorów oraz prostowników.

We wszystkich naszych sklepach a przede wszystkim w sklepie internetowym można znaleźć baterie do każdego zastosowania – od akumulatorów samochodowych, przez akumulatory motocyklowe, akumulatory do kosiarek, łodzi, motocykli, do baterii przemysłowych. W naszej ofercie znajdują się akumulatory najpopularniejszych światowych marek takich jak: Banner, Blackhorse, Bosch, Bpower, Centra, CTEK, Deka, Duracell, Energizer, Exide, Fiamm, Ideal, Kukla, Keepower, Landport, Moll, Noco, Optima, PowerBat, Poweroad, Sonnenschein, Stef-pol, Sunnyway, Topla, Trojan, Telwin, Tuborg, Unibat, Varta, Westa, Yuasa, Zap, Haze, Europower, Akumax, Pbq, Energeco , Bpower , Sznajder, SSB, Victron Energy. W 2014 roku rozpoczęliśmy sprzedaż prostowników i ładowarek, rozszerzyliśmy nasz asortyment o urządzenia rozruchowe, klemy i kable-przewody rozruchowe.

Zapraszamy wszystkich klientów do naszych sklepów na darmowy przegląd instalacji oraz akumulatora!

Dokładamy wszelkich starań aby na bieżąco poszerzać nasz asortyment o wszelkie nowości pojawiające się na rynku akumulatorowym.  Nasza doświadczona i profesjonalna załoga stara się aby każdy klient wyszedł z naszego sklepu zadowolony, z odpowiednio dobranym i zamontowanym akumulatorem. Uruchom.com to również profesjonalny sklep internetowy, w którym mieszkańcy każdej części Polski, w każdej chwili mogą zamówić  produkty dostępny w naszym asortymencie. Na naszej stronie internetowej można również znaleźć liczne porady z dziedziny motoryzacji.

 
Siedziba firmy
FUTURO SP. Z O. O. SP. K.
UL. AL. KEN 36/112B
02-797 WARSZAWA
NIP: 5213772309

Akumulatory Warszawa | Włochy

ul. 17 stycznia 39
02-148 Warszawa
tel. 22 824 06 06, 503 478 455

Godziny otwarcia:
Pn.-Pt. 9-18
Sobota 10-15
warszawa(at)uruchom.com

Akumulatory Warszawa | Bemowo

ul.Konarskiego 86
01-355 Warszawa
kom. 519 010 831

Godziny otwarcia
Pn.-Pt. 9-17
Sobota 10-15
bemowo(at)uruchom.com

Akumulatory Opole

ul. Nysy Łużyckiej 58
45-035 Opole
tel. 571 403 335

Godziny otwarcia:
Pn.-Pt. 9-17
Sobota 10-14
opole(at)uruchom.com

Akumulatory Kraków

ul. Snycerska 58
30-817 Kraków
tel. 519 010 830

Godziny otwarcia:
Pn.-Pt. 8-17
Sobota 10-14

krakow(at)uruchom.com

 
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.