Strona główna » Polityka prywatności
Szukaj produktu
Koszyk
Twój koszyk jest pusty ...
Kategorie
Opinie o produktach

Polityka prywatności

Polityka prywatności
 

Informacje o Administratorze i przetwarzaniu przez niego danych osobowych

  • Administratorem danych osobowych jest: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
  • Administrator prowadzi sklep internetowy pod adresem sklep.uruchom.com, zwany dalej Serwisem.
  • Danymi osobowymi w myśl niniejszej Polityki Prywatności są wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • Podanie danych osobowych w celu realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu internetowego jest dobrowolne, ale jest również warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożność zawarcia umowy i realizacji usług.
  • Pod akronimem RODO rozumieć należy Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
  • Użytkownikiem w myśl niniejszej Polityki Prywatności jest każda osoba fizyczna odwiedzająca Serwis lub w inny sposób korzystająca z usług wskazanych w Regulaminie Sklepu Internetowego.
  • Osoby, które dokonują rejestracji w Serwisie, proszone są o podanie danych niezbędnych do utworzenia i obsługi konta. W celu ułatwienia obsługi Użytkownik może podać dodatkowe dane, wyrażając tym samym zgodę na ich przetwarzanie. Takie dane można w każdym czasie usunąć.
  • Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie osoby należycie uprawnione przez Administratora.
  • Administrator zabezpiecza dane osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.
  • Osoby odwiedzające mogą przeglądać Serwis bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

Cele oraz podstawy przetwarzania danych osobowych przez Administratora
 

Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem Sklepu Internetowego (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  • analitycznym i statystycznym, polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników, a także ich preferencji w celu poprawy stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  • marketingu produktów lub usług własnych, w tym spersonalizowanych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
Dane osobowe, jeżeli Użytkownik wyraził zgodę, będą przetwarzane również w celach:
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Ceneo sp. z o. o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182 na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  • zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie sklep.uruchom.com przez Opineo sp. z o. o. z siedzibą w Wrocławiu, ul. Powstańców Śląskich na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  • Aktywność Użytkownika w Serwisie, w tym jego dane osobowe, mogą być rejestrowane w logach systemowych. Zebrane w logach informacje przetwarzane w związku ze świadczeniem usług. Administrator przetwarza je również w celach technicznych - w szczególności, dane mogą być tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.

Czas przetwarzania danych osobowych

  • Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora
  • Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

Odbiorcy danych

  • W związku z realizacją usług dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom, w tym w szczególności dostawcom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych, podmiotom takim jak banki i operatorzy płatności, podmioty świadczące usługi księgowe, prawne, audytowe, konsultingowe, kurierskie.
  • W przypadku uzyskania zgody Użytkownika jego dane mogą zostać także udostępnione innym podmiotom do ich własnych celów, w tym celów marketingowych.
  • Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Polityka Cookies

  • Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
 
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
 
  • „sesyjne” (session cookies) oraz
  • „stałe” (persistent cookies).
  • Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
 
  • W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  • W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  • Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
  • Stronami trzecimi, które dodatkowo mogą zamieszczać na Urządzeniu Użytkownika Cookies są:
    1. Google; polityka prywatności: https://policies.google.com/privacy,
    2. Facebook; polityka prywatności: https://www.facebook.com/privacy/explanation,
    3. Microsoft; polityka prywatności: https://privacy.microsoft.com/pl-pl/privacystatement,
    4. Adobe; polityka prywatności: https://www.adobe.com/privacy/policy.html.

 

USUWANIE I ZARZĄDZANIE PLIKAMI COOKIES

  • Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną funkcjonalność korzystania ze strony sklep.uruchom.com.

W celu zarządzania ustawieniami cookies jak również ich usunięcia wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami na każdym urządzeniu, z którego odwiedzono stronę w domenie sklep.uruchom.com:
 

Internet Explorer
Chrome
Safari
Firefox
Edge
Opera

 

Urządzenia mobilne:
 

Android
Safari
Windows
Phone

Blackberry

 

Uprawnienia Użytkownika

  • Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych, uzyskania ich kopii, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Prawo do sprostowania danych realizowane jest w stosunku do Użytkownika posiadającego konto w Serwisie również przez umożliwienie mu edytowania danych w sekcji „Panel klienta”, zakładka „Moje dane”.
  • Użytkownikowi posiadającemu konto w Serwisie przysługuje prawo do jego usunięcia.
  • W celu usunięcia konta należy w zakładce „Panel klienta”, następnie „Moje dane”. Wybrać przycisk „Usuń moje konto”, operacja jest nieodwracalna!
  • W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych, można złożyć w formie pisemnej lub drogą mailową na wskazane poniżej dane kontaktowe Administratora lub bezpośrednio do Inspektora ochrony danych.
  • Wniosek powinien w miarę możliwości precyzyjnie wskazywać czego dotyczy żądanie. W szczególności z jakiego uprawnienia chce skorzystać osoba składająca wniosek i jakiego procesu przetwarzania dotyczy żądanie.
  • Jeżeli Administrator nie będzie w stanie ustalić treści żądania lub zidentyfikować osoby składającej wniosek w oparciu o dokonane zgłoszenie, zwróci się do wnioskodawcy o dodatkowe informacje.
  • Odpowiedź na zgłoszenia zostanie udzielona w ciągu miesiąca od jego otrzymania. W razie konieczności przedłużenia tego terminu, Administrator poinformuje wnioskodawcę o przyczynach takiego przedłużenia.
  • Odpowiedź będzie udzielana na adres e-mail z którego przesłano wniosek, a w przypadku wniosków skierowanych listownie, listem zwykłym na adres wskazany przez wnioskodawcę, o ile z treści listu nie będzie wynikała chęć otrzymania informacji zwrotnej na adres e-mail (jeśli taki adres e-mail podano).

Dane kontaktowe Administratora

  • Kontakt z Administratorem jest możliwy poprzez adres e-mail iodo@uruchom.com. lub adres korespondencyjny FUTURO SP. Z O. O. SP. K. UL. AL. KEN 36/112B 02-797 WARSZAWA NIP: 5213772309

Zasady zmiany w Polityce prywatności

  • Polityka jest na bieżąco weryfikowana i w razie potrzeby aktualizowana. Ostatnia data modyfkacji: 25.05.2018

Przejdź do strony głównej

Producenci

  • Amega / Megatex
  • AMiO
  • ARNOLD
  • Banner
  • Bosch
  • BPower
  • BS BATTERY
  • Carcommerce
  • Carmotion
  • Cartech
  • Centra
  • Crown Battery
  • Ctek
  • DECA
  • Duracell
  • EcoForce
  • Enerblock
  • Europower
  • Exide
  • Fiamm
  • Furukawa
  • Genesis
  • Ideal
  • Jenox
  • KRAMP
  • Kukla
  • Landport
  • Lawn&Garden
  • Lemania
  • Moll
  • Moretti
  • MTD
  • Mutlu
  • MW POWER | MPL ENERGY
  • NOCO
  • Novelbat
  • Odyssey
  • Optima
  • OSRAM
  • Outdo
  • Plazma / Megatex
  • Rebel
  • RECO
  • Rocket
  • Siap
  • Sonnenschein
  • Standard Quality
  • Stanmot
  • Stef-pol
  • Sznajder
  • Telwin
  • Toyama
  • Trojan
  • U.S.Battery
  • ULTRA POWER
  • UNI-T
  • Unibat
  • Uruchom
  • Varta
  • Victron Energy
  • Viking
  • Volt Polska
  • VTECH
  • Yuasa
  • ZAP

Super promocje

  • Prostownik TELWIN TOURING-15 12/24V 9A

    Prostownik do ładowania 12 i 24 woltowych akumulatorów kwasowych. Zasilanie 230V, napięcie ładowania 12/24V, prąd ładowania 6/3A.
    179,00 zł159,00 zł brutto129,00 zł netto
  • Ładowarka z Bluetooth Victron Blue Smart 12V 7A IP65

    Inteligentna ładowarka Blue Smart Charger IP65 firmy Victron Energy to profesjonalne urządzenie z wbudowanym Bluetooth. Dzięki temu można odczytać informacje na temat procesu ładowania oraz zmieniać parametry ładowania za pomocą aplikacji VictronConnect na smartfonie, tablecie lub komputerze.
    500,00 zł480,00 zł brutto390,00 zł netto
  • Akumulator Uruchom Gold 72Ah 750A UG72S

    Akumulatory są niezastąpionymi urządzeniami rozruchowymi w każdym samochodzie osobowym, dostawczym oraz ciężarowym. W związku z tym wybór odpowiedniego akumulatora może być procesem czasochłonnym. Warto być cierpliwym i posłużyć się fachową wiedzą lub…
    450,00 zł420,00 zł brutto341,00 zł netto
  • DECA FAST 10K JUMP STARTER 1300A 10000mAh

    Deca Fast 10k to starter i power bank z baterią litową (technologia LiPo = bateria litowo-polimerowa)
    • Szybki start motocykli, samochodów osobowych i dostawczych z akumulatorem 12V.
    • INTELIGENTNY KABEL BOOSTER
    • Chroni przed odwrotną polaryzacją i zwarciem oraz zapobiega uruchomieniu rozruchu skokowego, jeśli akumulator FAST zostanie rozładowany (napięcie poniżej 11 V), zachowując samo urządzenie.
    • Zasilanie smartfonów, laptopów, tabletów i innych powszechnie używanych urządzeń przenośnych.
    • High J-BME3s: jest to energia dostarczana przez rozrusznik w ciągu trzech sekund od rozruchu, aby utrzymać pracę silnika.
    • Zredukowana waga i rozmiar, bateria litowa przechowuje czterokrotnie więcej energii niż akumulator ołowiowy o tej samej masie.
    • Szybkie ładowanie
    • Lampa LED o wysokiej jasności, z możliwością wyboru stałego oświetlenia, migającego alarmu i sygnału SOS.
    600,00 zł580,00 zł brutto471,54 zł netto
  • DECA FAST 15K JUMP STARTER 1500A 15000mAh

    Deca Fast 10k to starter i power bank z baterią litową (technologia LiPo = bateria litowo-polimerowa)
    • Szybki start motocykli, samochodów osobowych i dostawczych z akumulatorem 12V.
    • INTELIGENTNY KABEL BOOSTER
    • Chroni przed odwrotną polaryzacją i zwarciem oraz zapobiega uruchomieniu rozruchu skokowego, jeśli akumulator FAST zostanie rozładowany (napięcie poniżej 11 V), zachowując samo urządzenie.
    • Zasilanie smartfonów, laptopów, tabletów i innych powszechnie używanych urządzeń przenośnych.
    • High J-BME3s: jest to energia dostarczana przez rozrusznik w ciągu trzech sekund od rozruchu, aby utrzymać pracę silnika.
    • Zredukowana waga i rozmiar, bateria litowa przechowuje czterokrotnie więcej energii niż akumulator ołowiowy o tej samej masie.
    • Szybkie ładowanie
    • Lampa LED o wysokiej jasności, z możliwością wyboru stałego oświetlenia, migającego alarmu i sygnału SOS.
    700,00 zł680,00 zł brutto552,85 zł netto
  • DECA FAST 7K JUMP STARTER 1000A 6000mAh

    Deca Fast 7k to starter i power bank z baterią litową (technologia LiPo = bateria litowo-polimerowa)

    • Szybki start motocykli, samochodów osobowych i dostawczych z akumulatorem 12V.
    • SMART BOOSTER CABLE (modele 10K i 15K)
    • Chroni przed odwrotną polaryzacją i zwarciem i zapobiega uruchomieniu, jeśli akumulator FAST jest rozładowany (napięcie poniżej 11 V), zachowując sam wzmacniacz.
    • Zasilanie smartfonów, laptopów, tabletów i innych powszechnie używanych urządzeń przenośnych.
    • J-BME3s high: jest to energia dostarczana przez rozrusznik w ciągu trzech sekund od uruchomienia, aby utrzymać obroty silnika.
    • Zredukowana waga i rozmiar, dla tej samej wagi bateria litowa przechowuje czterokrotnie energię w porównaniu do baterii ołowiowej.
    • Szybkie doładowanie
    • Lampa LED o wysokiej jasności, z ustawianymi stałymi funkcjami oświetlenia, migającym alarmem SOS.
    590,00 zł510,00 zł brutto414,63 zł netto
  • AKUMULATOR Lawn&Garden 12V 18Ah AGM / GEL do kosiarki traktorka

    LAWN&GARDEN to znana i ceniona marka akumulatorów znajdują zastosowanie w traktorkach samojezdnych takich producentów jak: Husqvarna, MTD, Partner, Honda, Stihl. Dzięki użyciu do produkcji wysokiej jakości komponentów akumulatory spełniają wymagające oczekiwania klientów co do bezawaryjnej pracy nawet w najcięższych warunkach.
    159,00 zł149,00 zł brutto121,14 zł netto
  • Akumulator Uruchom Energy 80Ah

      Uruchom® Energy to akumulatory stworzone specjalnie do zastosowań hobbystycznych, jak i profesjonalnych. Dzięki zastosowaniu konstrukcji bazującej na kratce z układem separatorów kieszeniowych, uzupełnionej aktywną masą o dopracowanym składzie osiągają…
    490,00 zł459,00 zł brutto373,00 zł netto
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu